הצהרת נגישות

אשחר שורקת, פסיכולוגית חינוכית, פועלת רבות על מנת להנגיש את הארגון ואת אתר האינטרנט שלה לאנשים עם מוגבלות על מנת לקדם שוויון זכויות ושקיפות כלפי אנשים עם מוגבלות.

מהות אתר אינטרנט נגיש

אתר אינטרנט נגיש, הינו אתר המאפשר לאדם עם מוגבלות, לגלוש באותה רמת יעילות והנאה כגולשים אחרים, תוך שימוש ביכולות המערכת עליה הוא פועל ובאמצעות טכנולוגיות מסייעות לנגישות.

ביצוע התאמות הנגישות באתר האינטרנט

התאמות הנגישות באתר בוצעו בהתאם לסימן ג’: שירותי האינטרנט בתקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות) התשע”ג 2013, לתקן הישראלי ת”י 5568 המבוסס על הנחיותWCAG 2.0 , האתר הונגש לרמהAA ובכפוף לשינויים והתאמות שבוצעו במסמך התקן הישראלי.

האתר תומך בשימוש בטכנולוגיות מסייעות כגון תוכנות הקראת מסך, בגלישה בעזרת מקלדת על ידי שימוש במקשי ה-Tab וה-Shift+Tab למעבר בין קישורים, מקשי החיצים, מקש ה-Enter לבחירה, מקש ה-Esc ליציאה מתפריטים וחלונות, לחיצה על H או על מספר למעבר בין כותרות.

הצהרה על עמידה חלקית בתקן במקרה של תכני צד ג’

בדפי האתר הבאים [4 פופאפים בעמוד זה] נגישות הדף תלויה בתכנים שאינם של הארגון (תכני צד ג’) ולכן אנחנו מצהירים על עמידה חלקית בתקן עבור דפים אילו.

תיקונים שבוצעו

באתר זה בוצעו התאמות נגישות קפדניות הכוללות בין היתר מימוש סמנטי ואינפורמטיבי עבור טכנולוגיות מסייעות, קביעת ניווט והפעלה עם מקלדת בלבד עפ”י המלצות ארגון התקינה ברשת הבינלאומי (W3C), התאמות צבעים וכן הוספת תוויות עזר והנחיות בטפסים לטובת כלל הגולשים.כמו כן, לשם קבלת חווית גלישה מיטבית עם תוכנת הקראת מסך, אנו ממליצים לשימוש בתוכנת NVDA העדכנית ביותר.

חלק מהדברים שבוצעו באתר

הוספנו רכיב עזר נגישות המותאם למערכות wordpress (purple-lens.com), הרכיב מאפשר שליטה על גדלי פונטים, מעקף בלוקים, טקסטים מנחים לקורא מסך מסוג nvda ו jaws, ניווט מקלדת המקלה על גלישה באתר ללא שימוש עכבר, התאמות לתאימות האתר לגלישה עם קורא מסך מסוג nvda ו jaws, יצירת נוחות ל צפיה באתר בגווני שחור לבן/ ניגודיות צבעים, לחסום אנימציה וכל רכיב הזז באתר, להבליט קישורים.

לשם קבלת חווית גלישה מיטבית עם תוכנת הקראת מסך, אנו ממליצים על שימוש בתוכנת NVDA העדכנית ביותר ודפדפן google chrome.

יש לציין כי למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר, המסמכים המצורפים (כגון PDF, Word, Excel)מערכת ניהול פנימית (במידה וקיימת) וקבצי וידאו מצויים עדיין בשלבי הנגשה ואנו פועלים להשלים זאת.

במידה ונדרש לכם מסמך המופיע באתר והוא אינו נגיש, אנא פנו אלינו עם קישור למקום ונדאג לכך בהקדם.

במידה ומצאתם רכיב או עמוד שלא נגיש באתר נשמח אפ תפנו אלינו ואנחנו נדאג לתקן בהקדם.

נגישות המקום

אין קבלת קהל בבית העסק.

יצירת קשר

אם במהלך הגלישה באתר נתקלת בבעיה בנושא נגישות נשמח אם תדווחו לנו ואנחנו נדאג לתקן בהקדם.

פרטים של רכז נגישות בארגון

שם: אשחר שורק

טלפון: 052-2669981

אימייל : eshcharsorek@gmail.com

הצהרת הנגישות עודכנה בתאריך: 14/11/23.

איך מייצרים גבולות בריאים?

״אני לבד״, ״לא רוצה״, ״רק לי אסור״, ״אתם לא מרשים לי כלום״…

על המאבק סביב הנפרדות והעצמאות של הילדים מגיל "שנתיים הנורא" ועד גיל 6. איך לאפשר לילדים לפתח עצמאות ולקבל החלטות באופן שימנע אי שביעות רצון וכעסים, אך גם ישמור על טובתם ובטחונם האישי?

בהרצאה נלמד מתי אפשר להתגמש עם הילדים, כיצד לאפשר להם בחירה, מתי להעביר אליהם סמכויות ולסמוך עליהם, כיצד להוות דוגמא אישית עבורם, איך לשמור איתם על שיח פתוח וכיצד לאפשר להם זכויות כאשר הם עומדים בחובותיהם.

יחד נבין את הצרכים השונים שיש לילדים בגילאי הילדות המוקדמת ונלמד כיצד ניתן לייצר עבורם סביבה תומכת לעצמאות בריאה, המונעת מתוך סקרנות וחקירה.

בהרצאה נדבר על:

איך מתמודדים עם חרם?

איך נראה חרם בשנת 2023 וכיצד הוא שונה מאיך שהיה בדור הקודם? בהרצאה נבין כיצד מתחיל ומתרחש חרם במדיה, אף מתחת ל"רדאר" של ההורים…

נבין את המשמעות של חרם בעולם הדיגיטלי, נדבר על האינטנסיביות שלו, אשר אינה משאירה מקום מפלט ומנוחה נפשית לילדים המוחרמים, ועל הנזק הפסיכולוגי שגורם החרם לכל המשתתפים בו, ולא רק לילדים המוחרמים.

נבין מהי האחריות שלנו כהורים ונלמד כיצד נוכל לסייע במניעת החרם ולספק לילדים כלים להתנגדות נבונה לחרם.

בהרצאה נדבר על:

איך יוצרים קשר בריא עם התינוקות שלנו?

בגיל הינקות מתפתח הקשר הראשוני של התינוקות עם ההורים, ממנו מתפתחת מערכת הציפיות שלהם מעצמם ומהעולם. מתוך קשר ראשוני זה ילמדו התינוקות בהמשך לייצר קשרים חברתיים, לבטוח בעולם ולהתנהל מתוך תחושת שייכות.

בשנת החיים הראשונה מפתחים התינוקות את סגנון ההיקשרות שלהם. בהרצאה נבין כיצד סגנון היקשרות בטוח מייצר ביטחון עצמי גבוה, כישורים חברתיים טובים יותר ובריאות נפשית טובה יותר עבור התינוקות.

נבין כיצד דרך אינטראקציה חיובית עקבית עם התינוקות ודרך יצירת מערכת יחסים של אמון ובטחון נוכל לתרום להתפתחות מיטבית של מוח התינוקות, ליכולות וויסות קוגניטיבי ורגשי טובים יותר ולפיתוח אינטראקציות חברתיות חיוביות וערך עצמי חיובי.

השנה הראשונה לחייהם של תינוקות היא זמן מכריע לבניית מערכת יחסים חזקה ובריאה עם הוריהם. במהלך תקופה זו, התינוקות שלנו עוברים התפתחות פיזית, רגשית וקוגניטיבית משמעותית, ולמערכת היחסים שלהם עם מי שמטפל בהם יכולה להיות השפעה עמוקה על רווחתם בעתיד.

בהרצאה נדבר על:

בודק...